BACA DULU NI sebelum baca yang lain

[AMARAN]

Kalau anda seorang yang sukar untuk terima pandangan orang lain, dilarang sama sekali membaca blog ini. Mengapa? Karya-karya dalam blog ini mungkin bagi anda bersifat provokatif, belagak poyo, suka mengada-ngada.. atau mungkin tidak matang.. Well.. saya cuma budak kecik yang baru belajar menggunakan blog. Sebelum ni hidup di atas laut yang jauh dari internet. So, Mumayyiz dalam menulis. Tapi kalau masih berkeras nak baca.. baca je lah! Tapi please baca dengan rasa cinta dan toleransi dalam diri. Sentap atau tersinggung perasaan.. tanggung sendiri. Anda telah diberi amaran tentang risiko yang mungkin anda akan hadapi. Tu laaa ketegaq sangat.


"Sila ambil dan viralkan mana-mana karya di dalam blog ini yang anda rasakan ada jugalah gunanya(walaupun banyak yang tidak berguna) tanpa perlu meminta izin daripada saya. Semuanya daripada Allah juga. Tapi menarik juga sekiranya anda dapat meninggalkan link di manakah tercampaknya karya saya yang marhaen itu - atleast boleh bantu saya popular.. ngeh ngeh ngeh... Yalah, apa salahnya mahu menjejaki kasih karya yang sudah ditulis, di samping menambah kenalan baru bukan..? Senyum sambil membuat tanda aman." : ayat Inche Gabbana..


Kita punya cerita yang tersisa di hati

Bisikan kata yang enggan dilupakan.

Mungkin sekarang masih segar.

Cuma kelak waktu mereputkan minda.

Lantas kisah ini hanya menjadi alunan kenangan yang bisu.


DISKLEMER - Semua pandangan sendiri sahaja.

Tidak matang mungkin.

Cuma ini yang berkisar di minda.

Dan aku tidak ingin melupakan.

Mungkin anda punya cerita lain. Ini cerita aku.

Maaf jika ada yang tidak senang hati.

Berombak dada membacanya.

Tapi ini cerita aku. Berkenan? Silakan baca.

Tidak? Dijemput untuk tekan butang keluar.

October 17, 2016

Fiktif Finnick

kisah random je sebenarnya. But, it connected to my life some where else.

.

Hari ini kita lihat seseorang tu pelik.. atau.. bodoh.. atau minta puji yang amat. Or.. may be we can call them annoying.

.

Okey then, aku teruskan dengan sedikit fiktif imaginasi menggunakan nama-nama ni.

.

Finnick, Romeo, Aiman.

.

Bagi Romeo dan Aiman.. Finnick ni poyo terlebih. Suka dengar lagu yang sama.. and then.. Finnick suka tangkap gambar.. sanggup posing lebih-lebih.. and for now Finnick main pokemon. Hahaha.

Guess what! Aiman dan Romeo meluat tengok Finnick. Ye lah.. Finnick ni annoying dan suka ikut kepala sendiri. Tapi bagi Finnick, dia cuma buat apa yang dia suka.. dan apa yang dia minat. And Finnick didn't give a shit about what others said about him. As long as he still can be happy with himself. Because Finnick believe that someday.. Aiman dan Romeo akan jumpa apa yang mereka minati and.. mereka akan value benda tu elok-elok. Dan tidak mustahil Aiman dan Romeo akan buat benda yang sama dengan apa yang Finnick buat. Benda yang meluatkan/annoying bagi Romeo dan Aiman.

.

Guess what again! Memang betul.. Aiman minat satu lagu.. dan lagu tu dia ulang2 sehingga sebulan lamanya.. sama macam yang Finnick selalu buat. Romeo pula yang dahulu selalu melemparkan kata-kata "Apalah gunanya tangkap gambar diri sendiri?" dan akhirnya hari ini dah boleh dan berani tangkap gambar diri sendiri.

.

See guys? What you give you get back! Sebab itulah kita jangan menghakimi hidup orang lain. Dunia ini sentiasa berputar.. dan kita tidak tahu bila detiknya kita akan berubah. Tapi Finnick tak marah atau sakit hati dengan Romeo dan Aiman kerana Finnick tahu mereka sedang menikmati hidup mereka. Finnick hormat minat mereka. Paling penting.. Finnick sayang mereka.

.

Sekian sahaja kisah Finnick, Romeo dan Aiman.

No comments:

Post a Comment