BACA DULU NI sebelum baca yang lain

[AMARAN]

Kalau anda seorang yang sukar untuk terima pandangan orang lain, dilarang sama sekali membaca blog ini. Mengapa? Karya-karya dalam blog ini mungkin bagi anda bersifat provokatif, belagak poyo, suka mengada-ngada.. atau mungkin tidak matang.. Well.. saya cuma budak kecik yang baru belajar menggunakan blog. Sebelum ni hidup di atas laut yang jauh dari internet. So, Mumayyiz dalam menulis. Tapi kalau masih berkeras nak baca.. baca je lah! Tapi please baca dengan rasa cinta dan toleransi dalam diri. Sentap atau tersinggung perasaan.. tanggung sendiri. Anda telah diberi amaran tentang risiko yang mungkin anda akan hadapi. Tu laaa ketegaq sangat.


"Sila ambil dan viralkan mana-mana karya di dalam blog ini yang anda rasakan ada jugalah gunanya(walaupun banyak yang tidak berguna) tanpa perlu meminta izin daripada saya. Semuanya daripada Allah juga. Tapi menarik juga sekiranya anda dapat meninggalkan link di manakah tercampaknya karya saya yang marhaen itu - atleast boleh bantu saya popular.. ngeh ngeh ngeh... Yalah, apa salahnya mahu menjejaki kasih karya yang sudah ditulis, di samping menambah kenalan baru bukan..? Senyum sambil membuat tanda aman." : ayat Inche Gabbana..


Kita punya cerita yang tersisa di hati

Bisikan kata yang enggan dilupakan.

Mungkin sekarang masih segar.

Cuma kelak waktu mereputkan minda.

Lantas kisah ini hanya menjadi alunan kenangan yang bisu.


DISKLEMER - Semua pandangan sendiri sahaja.

Tidak matang mungkin.

Cuma ini yang berkisar di minda.

Dan aku tidak ingin melupakan.

Mungkin anda punya cerita lain. Ini cerita aku.

Maaf jika ada yang tidak senang hati.

Berombak dada membacanya.

Tapi ini cerita aku. Berkenan? Silakan baca.

Tidak? Dijemput untuk tekan butang keluar.

June 28, 2016

MALAYSIA & #BREXIT

Imagine that someday Malay Malaysia will vote to send Indian and Chinese back to their origin country.. this situation might happen.. #BREXIT
.
Eventhough, right now...  we can see plenty of Malays already named fellows Chinese and Indian as immigrant. They proudly said that Malaysia is for Malay only. Shout (posting at facebook) and scold to fellows Chinese and Indian to know their status as an immigrant in Malaysia. Well.. I know it is hurt. Hurt their feeling. Fellows Chinese and Indians also paid taxes and contribute to Malaysia's Empowerment. Yet, maybe not in politic. But, they are very talented in another fields such as economy. Yeah I know. You might think that it doesn't mean that they will got free tickets to be truly Malaysian if they do this.

If we labeled them as an immigrant in a blink of eyes (like what happen in England after Brexit), then what are their nationality? Their country? Their home? They got blue IC right? India won't admit them as their citizen.. and China also. Then, where is their home actually? The answer is Malaysia! Yes, it is Malaysia. Absolutely they are not reefuges.

Oh, wait! I've come to conclusion to realize that Malays (read : UMNO core supporters) is the only one proudly labeled them (read : DAP core supporters) as immigrant. While there are plenty of Malays assume Chinese and Indian as Truly Malaysian. Citizen of Malaysia since they born.
Then why Immigrant Label is happening in Malaysia? Of course it is cause by politic thinking and lack of knowledge in Malaysia's history. Politicians (especially their supporters) is the one who speard this idea so that they will still in power or they will get the power. Politicians whose told us to embrace our unity and live peacefully. But, why they still eager to spread this idea? UMNO and DAP is no different in this issue.

It is just my penny opinion.
I think, what fellows Chinese doing right now is a survival action cause by this labelling matter. Nope! I am not one of DAP supporters. I glad that BN is still in power. And still hope it will remain that way. But there is sometime I did not agree with what they have been doing. There is something that need to be changed in UMNO like what Tun M did when he still in power. I optimisly believe that DSNR in effort to do the same thing.

Then, fasten your seatbelt and eat popcorns with determination. The world is changing. Thats why we need to prepare ourselves.

I JUST HATE THE RACIST PEOPLE.
PROUD WITH THEIR MALAYNESS AND FORGET ABOUT MALAYSIANESS

No comments:

Post a Comment