BACA DULU NI sebelum baca yang lain

[AMARAN]

Kalau anda seorang yang sukar untuk terima pandangan orang lain, dilarang sama sekali membaca blog ini. Mengapa? Karya-karya dalam blog ini mungkin bagi anda bersifat provokatif, belagak poyo, suka mengada-ngada.. atau mungkin tidak matang.. Well.. saya cuma budak kecik yang baru belajar menggunakan blog. Sebelum ni hidup di atas laut yang jauh dari internet. So, Mumayyiz dalam menulis. Tapi kalau masih berkeras nak baca.. baca je lah! Tapi please baca dengan rasa cinta dan toleransi dalam diri. Sentap atau tersinggung perasaan.. tanggung sendiri. Anda telah diberi amaran tentang risiko yang mungkin anda akan hadapi. Tu laaa ketegaq sangat.


"Sila ambil dan viralkan mana-mana karya di dalam blog ini yang anda rasakan ada jugalah gunanya(walaupun banyak yang tidak berguna) tanpa perlu meminta izin daripada saya. Semuanya daripada Allah juga. Tapi menarik juga sekiranya anda dapat meninggalkan link di manakah tercampaknya karya saya yang marhaen itu - atleast boleh bantu saya popular.. ngeh ngeh ngeh... Yalah, apa salahnya mahu menjejaki kasih karya yang sudah ditulis, di samping menambah kenalan baru bukan..? Senyum sambil membuat tanda aman." : ayat Inche Gabbana..


Kita punya cerita yang tersisa di hati

Bisikan kata yang enggan dilupakan.

Mungkin sekarang masih segar.

Cuma kelak waktu mereputkan minda.

Lantas kisah ini hanya menjadi alunan kenangan yang bisu.


DISKLEMER - Semua pandangan sendiri sahaja.

Tidak matang mungkin.

Cuma ini yang berkisar di minda.

Dan aku tidak ingin melupakan.

Mungkin anda punya cerita lain. Ini cerita aku.

Maaf jika ada yang tidak senang hati.

Berombak dada membacanya.

Tapi ini cerita aku. Berkenan? Silakan baca.

Tidak? Dijemput untuk tekan butang keluar.

October 04, 2014

Moster Inside us

Assalamualaikum dan hye hye hye
~:: Gila bersarang lelabah blog aku.. dah berkurun abad lamanya tidak update apa2...
dan kali ini.. terdetik untuk memuat naik gambar yang aku buat sendiri.. pakai photoshop..
I called it "Project Monster Inside us''...
~:: Hipokrasi.. itulah uncapan yang paling dekat.... memang kita lazimnya manusia kalau boleh seboleh-bolehnya hanya ingin paparkan kebaikan untuk tatapan semua orang. kejahatan atau darkside adalah satu perkara yang kalau boleh cuba diselindungkan... dan tak mahu didedahkan kepada sesiapa.. hatta orang yang paling rapat dengan kita pun pasti ada satu perkara yang dia tak kan dedahkan dengan kita... begitu juga dengan kita..
~:: Lady Gaga dalam lagunya 'Poker face'.. inilah manusia... dek kerana itulah.,.. kita perlu lebih berhati-hati memilih kawan agar tidak terperangkap oleh manusia yang disarungi syaitan..
~:: jazakallahu

No comments:

Post a Comment