BACA DULU NI sebelum baca yang lain

[AMARAN]

Kalau anda seorang yang sukar untuk terima pandangan orang lain, dilarang sama sekali membaca blog ini. Mengapa? Karya-karya dalam blog ini mungkin bagi anda bersifat provokatif, belagak poyo, suka mengada-ngada.. atau mungkin tidak matang.. Well.. saya cuma budak kecik yang baru belajar menggunakan blog. Sebelum ni hidup di atas laut yang jauh dari internet. So, Mumayyiz dalam menulis. Tapi kalau masih berkeras nak baca.. baca je lah! Tapi please baca dengan rasa cinta dan toleransi dalam diri. Sentap atau tersinggung perasaan.. tanggung sendiri. Anda telah diberi amaran tentang risiko yang mungkin anda akan hadapi. Tu laaa ketegaq sangat.


"Sila ambil dan viralkan mana-mana karya di dalam blog ini yang anda rasakan ada jugalah gunanya(walaupun banyak yang tidak berguna) tanpa perlu meminta izin daripada saya. Semuanya daripada Allah juga. Tapi menarik juga sekiranya anda dapat meninggalkan link di manakah tercampaknya karya saya yang marhaen itu - atleast boleh bantu saya popular.. ngeh ngeh ngeh... Yalah, apa salahnya mahu menjejaki kasih karya yang sudah ditulis, di samping menambah kenalan baru bukan..? Senyum sambil membuat tanda aman." : ayat Inche Gabbana..


Kita punya cerita yang tersisa di hati

Bisikan kata yang enggan dilupakan.

Mungkin sekarang masih segar.

Cuma kelak waktu mereputkan minda.

Lantas kisah ini hanya menjadi alunan kenangan yang bisu.


DISKLEMER - Semua pandangan sendiri sahaja.

Tidak matang mungkin.

Cuma ini yang berkisar di minda.

Dan aku tidak ingin melupakan.

Mungkin anda punya cerita lain. Ini cerita aku.

Maaf jika ada yang tidak senang hati.

Berombak dada membacanya.

Tapi ini cerita aku. Berkenan? Silakan baca.

Tidak? Dijemput untuk tekan butang keluar.

July 16, 2013

bagaimana nak dapatkan bibir merah bak delima?

Bibir...
sama seperti rambut.. jika kita memiliki rambut yang sihat, lurus dan panjang dan berkilau..
yups.. rambut yang sihat dalam diperoleh melalui penjagaan yang baik..
pakai syampu yang berbagai brand dgn khasiat masing..
bibir yang nmpak gebu..seksi..dan merah merekah bak delima sebenarnya boleh dimiliki oleh semua..
tanpa perlu menempelkan lipstik tebal2.. bibir yang merah ini boleh dimiliki..
merah semula jadi tanpa bahan sintetik seperti lipstik..

bukan sahaja wanita yang mengidamkannya..
bahkan lelaki juga menginginkannya utk menarik perhatian..
atau kepada bro bro perokok tegar yang memiliki bibir hitam..
bagaimana nak memilikinya??
teruskan pembacaan.. jangan malas...

KHASIAT MADU
madu ni bukanlah suatu yang asing bagi kita.. dah ramai yang mengetahui khasiat madu ni.. khususnya wanita.. selain daripada menyembuhkan jerawat pada wajah, madu juga boleh digunakan untuk menjaga kelembapan bibir secara semula jadi..
bagaimana???  hanya perlu sediakan madu.. dan sapukan serta ratakan madu pada bibir anda.. biasanya lagi sesuai jika dilakukan sebelum tidur..
KHASIAT UBAT GIGI
ternyata ubat gigi di rumah ada juga fungsi yang lain... sebelum mengggunakannya.. pastikan ubat gigi anda bebas detergen.. takut nanti akan membawa kesan sampingan yang tidak diingini..
bagaimana?? hanya perlu sapu dan ratakan ubat gigi pada bibir anda... jangan sapu terlalu tebal atau terlalu nipis... lepas tu biarkan selama 2 hingga 3 minit.. kemudian pergi basuh.. boleh lakukan sebelum tidur atau ketika anda sedang menggosok gigi.
catatan : cara ini akan menyebabkan anda mengalami bibir yang kering pada awalnya.. namun hasilnya?? terbukti memberikan bibir yang merah bak delima.. kalau tak percaya.. cuba dulu dan alami sendiri..  
KHASIAT MENTEGA
mentega?? jangan ingatkan mentega hanya boleh digunakan untuk menyedapkan masakan atau hanya unutk membuat kuih raya.. ternyata mentega juga mampu  memerahkan bibir.. :)
bagaimana??? macam biasalah.. sapu dan ratakan mentege pada bibir... boleh dilakukan sebelum tidur juga..
KHASIAT MINYAK ZAITUN
minyak zaitun kaya dengan vitamin E... vitamin E inilah yang akan menjadikan bibir anda merah secara semula jadi.. minyak zaitun juga mampu melembabkan bibir.. :) 
bagaimana?? semuanya cra adalah sama.. sapu dan ratakan minyak zaitun pada bibir.. sesuai dilakukan sebelum tidur..

selamat mencuba...!!
apa yang penting adalah keyakinan dan sentiasa bersyukur..
tips ini hanyalah cadangan dan saranan untuk mendapatkan bibir idaman..
berkesan atau tidak?? semua terletak pada ketentuan ALLAH..
jika ALLAH izinkan anda memiliki bibir yang merah... maka anda akan memilikinya..
AS.SALAM... ^_^v 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment