BACA DULU NI sebelum baca yang lain

[AMARAN]

Kalau anda seorang yang sukar untuk terima pandangan orang lain, dilarang sama sekali membaca blog ini. Mengapa? Karya-karya dalam blog ini mungkin bagi anda bersifat provokatif, belagak poyo, suka mengada-ngada.. atau mungkin tidak matang.. Well.. saya cuma budak kecik yang baru belajar menggunakan blog. Sebelum ni hidup di atas laut yang jauh dari internet. So, Mumayyiz dalam menulis. Tapi kalau masih berkeras nak baca.. baca je lah! Tapi please baca dengan rasa cinta dan toleransi dalam diri. Sentap atau tersinggung perasaan.. tanggung sendiri. Anda telah diberi amaran tentang risiko yang mungkin anda akan hadapi. Tu laaa ketegaq sangat.


"Sila ambil dan viralkan mana-mana karya di dalam blog ini yang anda rasakan ada jugalah gunanya(walaupun banyak yang tidak berguna) tanpa perlu meminta izin daripada saya. Semuanya daripada Allah juga. Tapi menarik juga sekiranya anda dapat meninggalkan link di manakah tercampaknya karya saya yang marhaen itu - atleast boleh bantu saya popular.. ngeh ngeh ngeh... Yalah, apa salahnya mahu menjejaki kasih karya yang sudah ditulis, di samping menambah kenalan baru bukan..? Senyum sambil membuat tanda aman." : ayat Inche Gabbana..


Kita punya cerita yang tersisa di hati

Bisikan kata yang enggan dilupakan.

Mungkin sekarang masih segar.

Cuma kelak waktu mereputkan minda.

Lantas kisah ini hanya menjadi alunan kenangan yang bisu.


DISKLEMER - Semua pandangan sendiri sahaja.

Tidak matang mungkin.

Cuma ini yang berkisar di minda.

Dan aku tidak ingin melupakan.

Mungkin anda punya cerita lain. Ini cerita aku.

Maaf jika ada yang tidak senang hati.

Berombak dada membacanya.

Tapi ini cerita aku. Berkenan? Silakan baca.

Tidak? Dijemput untuk tekan butang keluar.

February 20, 2013

10 PERSONA DI BAWAH BAYU

dah lama nak buat entri ni... tapi asyik tertangguh jer.. jadi ini kalilah... dibuat sudah entri ni..hek hek hek hek..

mudah2an post kali ini dapat membantu mereka yang ingin menjelajah tanah kelahiran ku ini... SABAH NEGERI DIBAWAH BAYU... terlalu banyak tempat-tempat yang menarik di Sabah... senarai dalam entri ini.. hanyalah sebahagian daripadanya... hanya tempat2 yang betul2 berkenan di hatiku aku masukkan... 
10 WONDER OF SABAH..       you must visit when come!!!

1. GUNUNG KINABALU
di sini anda berpeluang mendaki GUNUNG TERTINGGI DI ASIA TENGGARA...jangan risau...aspek keselamatan sentiasa di titik beratkan

2. MALIAU BASIN
the one and only... SABAH 'S LOST WORLD.... banyak tempat lepak kt dalam ni... bersama2 flora dan fauna yang anda jarang lihat... rugi klu ndak datang..

3. PULAU SIPADAN
pulau tercantik yang mendapat pengiktirafan UNESCO. Located kat tempat tinggal aku..SEMPORNA

4. SIMPANG MANGAYAU
SIMPANG MANGAYAU also known as THE TIP OF BORNEO...
nikmati suasana seperti dalam filem seram HOLLYWOOD.. just come to KUDAT

5. LEMBAH DANUM
bertemulah dengan badak sumbu sumatera, orang utan, ungka dan kancil di sini.. kebanyakan haiwan yang hampir pupus dihimpunkan di sini.. Located at LAHAD DATU

6. GUA GOMANTONG
gua batu kapur terbesar di sabah.. Located at KINABTANGAN

7. MONOSOPIAD CULTURAL VILLAGE
terkenal dengan legenda kaum pemburu kepala... datang dan saksikan budaya mereka ini... jgn risau.. tak kan ada yang buru keplada nada.. zaman dah berubah... Located at PENAMPANG

8. PORING HOT SPRING

 bermandi-manda di kolam air panas sambil merawat kulit.. dan berjalan di atas titian kanopi.. Rainforest terunggul di Sabah.. Located at KUNDASANG...

9. PULAU TIGA (SURVIVOR ISLAND)
pulau ini pernah digunkan sebagai lokasi penggambaran drama bersiri popular CBS... 'Survivor'
rawatlah kulit anda di pulau ini

10. KOTA KINABALU CITY

banyak tempat yang menarik untuk diterokai.. Observation Hill.. Pasar Tamu Gaya Street, Waterfront.. dan sebagainya.. Kota Kinabalu.. International City Gateaway... Bandar Perlancongan

untuk maklumat lanjut.. carilah kat google search.. semuanya ada.. sabahtourism... SELAMAT DATANG KE NEGERI DI BAWAH BAYU..

No comments:

Post a Comment