BACA DULU NI sebelum baca yang lain

[AMARAN]

Kalau anda seorang yang sukar untuk terima pandangan orang lain, dilarang sama sekali membaca blog ini. Mengapa? Karya-karya dalam blog ini mungkin bagi anda bersifat provokatif, belagak poyo, suka mengada-ngada.. atau mungkin tidak matang.. Well.. saya cuma budak kecik yang baru belajar menggunakan blog. Sebelum ni hidup di atas laut yang jauh dari internet. So, Mumayyiz dalam menulis. Tapi kalau masih berkeras nak baca.. baca je lah! Tapi please baca dengan rasa cinta dan toleransi dalam diri. Sentap atau tersinggung perasaan.. tanggung sendiri. Anda telah diberi amaran tentang risiko yang mungkin anda akan hadapi. Tu laaa ketegaq sangat.


"Sila ambil dan viralkan mana-mana karya di dalam blog ini yang anda rasakan ada jugalah gunanya(walaupun banyak yang tidak berguna) tanpa perlu meminta izin daripada saya. Semuanya daripada Allah juga. Tapi menarik juga sekiranya anda dapat meninggalkan link di manakah tercampaknya karya saya yang marhaen itu - atleast boleh bantu saya popular.. ngeh ngeh ngeh... Yalah, apa salahnya mahu menjejaki kasih karya yang sudah ditulis, di samping menambah kenalan baru bukan..? Senyum sambil membuat tanda aman." : ayat Inche Gabbana..


Kita punya cerita yang tersisa di hati

Bisikan kata yang enggan dilupakan.

Mungkin sekarang masih segar.

Cuma kelak waktu mereputkan minda.

Lantas kisah ini hanya menjadi alunan kenangan yang bisu.


DISKLEMER - Semua pandangan sendiri sahaja.

Tidak matang mungkin.

Cuma ini yang berkisar di minda.

Dan aku tidak ingin melupakan.

Mungkin anda punya cerita lain. Ini cerita aku.

Maaf jika ada yang tidak senang hati.

Berombak dada membacanya.

Tapi ini cerita aku. Berkenan? Silakan baca.

Tidak? Dijemput untuk tekan butang keluar.

January 14, 2013

jom kita belajar cakap sabah..!!



memang aku ini...anak orang kampung tiada apa-apa..

>>.cheechee...ada mirip suara jimmy palikat tak...? saj ank merapu sebelum tido... karang ni aku nak daftar kata sedikit istilah sabahan yang tiada kat semenanjung...setakat yang aku tau je lah...nnti klu ada penambahan aku update... klu x pun buat entri baru... jom share... kepada reader dri sabah..kita share okey....type kat comment...

ndak    = tidak
limpas  = lalu
siring    = tepi
sasar    = ke tepi
jerak = taubat..tak buat lagi..got ur own lesson okey..!
batcat = geram
lober = hilang dara
bikin = buat
bitin = stim..(ini lucah sedikit...18SX)
miring = condong
sowt = gila
bidak = hodoh, jellek
sakai = sporting , selekeh
teropot = kantoi
bubut = cabut lari
low bet = battery low
kuyak = malu


>>>> cukup je lah sekarang..banyak sudah ni... kalau terlampau banyak..ndak juga kamu larat baca semua..nanti kalau ada apa-apa...aku tambah lagi...salam ukhuwah..




THANX 4 READING!!

No comments:

Post a Comment