BACA DULU NI sebelum baca yang lain

[AMARAN]

Kalau anda seorang yang sukar untuk terima pandangan orang lain, dilarang sama sekali membaca blog ini. Mengapa? Karya-karya dalam blog ini mungkin bagi anda bersifat provokatif, belagak poyo, suka mengada-ngada.. atau mungkin tidak matang.. Well.. saya cuma budak kecik yang baru belajar menggunakan blog. Sebelum ni hidup di atas laut yang jauh dari internet. So, Mumayyiz dalam menulis. Tapi kalau masih berkeras nak baca.. baca je lah! Tapi please baca dengan rasa cinta dan toleransi dalam diri. Sentap atau tersinggung perasaan.. tanggung sendiri. Anda telah diberi amaran tentang risiko yang mungkin anda akan hadapi. Tu laaa ketegaq sangat.


"Sila ambil dan viralkan mana-mana karya di dalam blog ini yang anda rasakan ada jugalah gunanya(walaupun banyak yang tidak berguna) tanpa perlu meminta izin daripada saya. Semuanya daripada Allah juga. Tapi menarik juga sekiranya anda dapat meninggalkan link di manakah tercampaknya karya saya yang marhaen itu - atleast boleh bantu saya popular.. ngeh ngeh ngeh... Yalah, apa salahnya mahu menjejaki kasih karya yang sudah ditulis, di samping menambah kenalan baru bukan..? Senyum sambil membuat tanda aman." : ayat Inche Gabbana..


Kita punya cerita yang tersisa di hati

Bisikan kata yang enggan dilupakan.

Mungkin sekarang masih segar.

Cuma kelak waktu mereputkan minda.

Lantas kisah ini hanya menjadi alunan kenangan yang bisu.


DISKLEMER - Semua pandangan sendiri sahaja.

Tidak matang mungkin.

Cuma ini yang berkisar di minda.

Dan aku tidak ingin melupakan.

Mungkin anda punya cerita lain. Ini cerita aku.

Maaf jika ada yang tidak senang hati.

Berombak dada membacanya.

Tapi ini cerita aku. Berkenan? Silakan baca.

Tidak? Dijemput untuk tekan butang keluar.

October 12, 2012

bersua semula

daa terlalu lama admin x update post.. skunk ni da msuk usm daa... byk assignment... msti lgi jarang update post... daa lama tinggal pizza hut gaya street... and bos daniel pun mcm daa x ingat kat aku daa... pedulilaa... yg penting ak x pernah lupa semua kebaikan yang pernah dia berikan... jdi sekrang back to my domestic life.... saja nak inform... blog admin akan sentiasa berubah haluannya... bergantung dengan keadaan hidup seharian admin... tapi yang penting motif blog ini diwujudkan tetap sama.... KONGSI ILMU YANG ADA DI DUNIA INI.. ILMU ALLAH YANG MAHA LUAS TIDAK ELOK KALAU DISIMPAN SENDIRI DALAM HATI... jadi blog ini akan menjadi medan pencernaan semua yang admin pelajari di usm.. PENDIDIKAN KHAS... ADMIHN BERSYUKUR DAPAT KOS INI...senangkan admin ingin sangat nak ambil ilmu kemanusiaan... tapi admin sedar bhwa setiap yang Allah kurniaakan untuk kita.. itu yang terbaik...

No comments:

Post a Comment