BACA DULU NI sebelum baca yang lain

[AMARAN]

Kalau anda seorang yang sukar untuk terima pandangan orang lain, dilarang sama sekali membaca blog ini. Mengapa? Karya-karya dalam blog ini mungkin bagi anda bersifat provokatif, belagak poyo, suka mengada-ngada.. atau mungkin tidak matang.. Well.. saya cuma budak kecik yang baru belajar menggunakan blog. Sebelum ni hidup di atas laut yang jauh dari internet. So, Mumayyiz dalam menulis. Tapi kalau masih berkeras nak baca.. baca je lah! Tapi please baca dengan rasa cinta dan toleransi dalam diri. Sentap atau tersinggung perasaan.. tanggung sendiri. Anda telah diberi amaran tentang risiko yang mungkin anda akan hadapi. Tu laaa ketegaq sangat.


"Sila ambil dan viralkan mana-mana karya di dalam blog ini yang anda rasakan ada jugalah gunanya(walaupun banyak yang tidak berguna) tanpa perlu meminta izin daripada saya. Semuanya daripada Allah juga. Tapi menarik juga sekiranya anda dapat meninggalkan link di manakah tercampaknya karya saya yang marhaen itu - atleast boleh bantu saya popular.. ngeh ngeh ngeh... Yalah, apa salahnya mahu menjejaki kasih karya yang sudah ditulis, di samping menambah kenalan baru bukan..? Senyum sambil membuat tanda aman." : ayat Inche Gabbana..


Kita punya cerita yang tersisa di hati

Bisikan kata yang enggan dilupakan.

Mungkin sekarang masih segar.

Cuma kelak waktu mereputkan minda.

Lantas kisah ini hanya menjadi alunan kenangan yang bisu.


DISKLEMER - Semua pandangan sendiri sahaja.

Tidak matang mungkin.

Cuma ini yang berkisar di minda.

Dan aku tidak ingin melupakan.

Mungkin anda punya cerita lain. Ini cerita aku.

Maaf jika ada yang tidak senang hati.

Berombak dada membacanya.

Tapi ini cerita aku. Berkenan? Silakan baca.

Tidak? Dijemput untuk tekan butang keluar.

October 25, 2012

intrapersonal;

untuk  kesekian kalinya.... keinsafan dibungkamkan dalam hati...
berkali itu juga kesungguhan cuba dizahirkan.. kerana sudah terlanjur melakukan dosa...
hati cuba untuk memujuk hati agar istiqamah.. sentiasa mensyukuri akan nikmat-Nya... esok Aidiladha.. semoga semuanya bermula dari sini...semoga yang kelabu dulu terhapus kelamnya... semoga putih baru dilahirkan dan diserikan kembali di hati yang mencuba menggenali diri sendiri itu...

October 12, 2012

bersua semula

daa terlalu lama admin x update post.. skunk ni da msuk usm daa... byk assignment... msti lgi jarang update post... daa lama tinggal pizza hut gaya street... and bos daniel pun mcm daa x ingat kat aku daa... pedulilaa... yg penting ak x pernah lupa semua kebaikan yang pernah dia berikan... jdi sekrang back to my domestic life.... saja nak inform... blog admin akan sentiasa berubah haluannya... bergantung dengan keadaan hidup seharian admin... tapi yang penting motif blog ini diwujudkan tetap sama.... KONGSI ILMU YANG ADA DI DUNIA INI.. ILMU ALLAH YANG MAHA LUAS TIDAK ELOK KALAU DISIMPAN SENDIRI DALAM HATI... jadi blog ini akan menjadi medan pencernaan semua yang admin pelajari di usm.. PENDIDIKAN KHAS... ADMIHN BERSYUKUR DAPAT KOS INI...senangkan admin ingin sangat nak ambil ilmu kemanusiaan... tapi admin sedar bhwa setiap yang Allah kurniaakan untuk kita.. itu yang terbaik...

July 29, 2012

compose these poet

org boleh ckp apa saja tentang masa lalu kita. jgnlah tertunduk asa mu hnya krna apa yg berlaku. hargai saja, pengalaman2 itulah yg melentur baik-buruknya kita hari ini dan esok. pedulikan bibir2 sumbang yg gemar mbunyikan sejarah hitam hdpmu. berbanggalah kerana kau mampu dn sbenarnya sdh mgatasi dugaan itu kemarin berbanding mereka. doakanlah mereka agar esok hari tetap tekal sperti kita ktika mereka mgalami apa yg mrk lakukn kpd kita. hulurkn saja tgnmu mnolong agar mrk dpt bgn smula. ketika hatimu tringin mgungkit, kuatkn saja hatimu, jgn smpi terucap dibibir - krn kita tetap kita yg bkn sperti mrk.

July 25, 2012

heart heat beat..

its been so long.... sooner i'll be leave my footprint here.. that it..!
like what i ever said... i' leaving... leaving all behind... because smthing wait for me there..
i know..when i leave you.. i will see some like your.. somebody with madness like you ang somebody that i love just like i love you... thats why it is not a big matter for me to leave you behind... i just want to show an appreciation for you kindness...n your sowtness.. sooner i ll foget abt you... so do you...!! life must go on... no matter how big our love rite now...it will be clash...crash like what i ever felt before to my old friend.. and i know... i'll stand by my own foot w/o... thanx bcoz cool n patient with my childy n maddy.. hope you will see the LIGHT n together we get ih THERE...tho see THE ONE.... Aminn

June 25, 2012

Manusia....

mungkin sudah tertulis di Loh Mahfuz-Nya... Manusia mmg akan sentiasa berkelahi dan tidak bersatu hati.
Entah di mna silapnya....mungkin kerana terlalu merasakan diri terlalu sempurna...terlalu berusaha tidak melakukan kesilapan. Kalau yang namanya manusia..mmg akan tertap melakukan kesilapan. Itu adalah fitrah dan azali penciptaan manusia... Kesilapan juga satu anugerah Yang Maha Esa. Kerana silap kita sedar bertapa rendahnya martabat kita sebagai manusia yang tidak tahu bersyukur...
         Malas dan bosan memikirkan setiap langkah yang diatur akhirnya tersalah...Waspada yang diusahakan tidak menjanjiakan ketenangan... bahkan tambah mencetuskan kegalauan dalam hati... Lebih baik dilukakan daripada melukakan. Hati semakin dekat dengan-Nya apabila terluka.Namun semakin kusam apabila sering mengkhianati dan terus mendustakan kata hati...

June 11, 2012

Opening season..not open seasons

kata pecah  berkeping-keping...
wanita yg dirahmati Allah...e2 kta2 yg sering kw suruh ak sambung..... kwan yg terspecial dlm jiwa....nma mu perasmi blog ku nie... ak yg tidak mahir menggunakan aplikasi ini mula berjinak2...aku bosan bafacebook sja...